Skip to content

Miksi kasvojen ihoa puhdistetaan ja hoidetaan eri tuotteilla kuin vartalon ihoa?

Simppeli vastaus on tämä: yleensä eri tuotteita tarvitaan, koska kasvojen iho on vartalon ihoa herkempi, ohuempi ja alttiimpi erilaisille iho-ongelmille.

Moni huolehtii kasvojensa ihosta “silkkihansikkain” mutta unohtaa melkein kokonaan vartalon ihon vaalimisen. On kuitenkin selvää, että sama iho jatkuu päästä varpaisiin ja ihon ilahduttamiseksi kannattaa hellää huolenpitoa tarjota hipiälleen kokonaisvaltaisesti.

Kovin kätevää olisi, jos yhdellä ainoalla tuotteella voisi huolehtia niin kasvojen kuin vartalonkin ihosta. Täydellistä monikäyttötuotetta lähentelee RimitaGold-arganöljy, jonka lukuisista hyödyistä ja käyttömahdollisuuksista voit lukea blogistamme.

Kuitenkin yleensä kasvojen hoitoon ja puhdistukseen suositellaan käytettäväksi eri tuotteita johtuen pääasiassa siitä, että kasvojen iho on on ohuempi, herkempi ja toisaalta myös alttiimpi erilaisille iho-ongelmille kuin vartalon iho.

Kasvojen iho on herkempää ja ohuempaa kuin vartalon iho

Hipiä kasvoillamme on herkempää kuin vartalolla. Siksi kasvojen iho saattaa reagoida voimakkaammin liian aggressiivisiin ihonhoitotuotteisiin, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä, punoitusta tai jopa allergisia reaktioita. Koska kasvojen ohutta ihoa kannattaa käsitellä erityisen hellävaraisesti, ovat kasvoille suunnitellut puhdistustuotteet ovat yleensä miedompia ja hoitavampia.

Ohuempana ja herkempänä kasvojen iho on vartalon ihoa alttiimpi ympäristötekijöille (kuten auringonvalolle ja saasteille), jonka vuoksi se vaatii erityistä huomiota ja suojaa. Parasta mahdollista superkosteutusta ja virkistystä kasvojen iholle tarjoaa esimerkiksi RimitaOats-kasvosuihke, jonka sisältämä antioksidanttirikas ruusujuuri suojaa ihosolujamme vapaiden radikaalien hyökkäyksiä vastaan.

Koska vartalon iho on yleensä kasvojen ihoa paksumpi, karheampi ja “kestävämpi”, saattaa se sietää ärsyyntymättä voimakkaampia puhdistustuotteita ja jopa hankausta. Kuivaharjauksen muodossa tehty hankaus on vartalon iholle monella tapaa hyväksi kun taas kasvojen ihon aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen käytetään lempeämpiä keinoja (kuten ihon puhdistamista kasvojenpuhdistusöljyllä yhdessä kevyesti kuorivan ja hierovan konjac-kasvosienen kanssa). Lue vartalon ihon kuivaharjauksesta lisää blogistamme.

RimitaOats-kasvojenpuhdistusöljy ja -suihkuöljy puhdistavat sekä kasvojen että vartalon ihon hyvin hellävaraisesti. Kummassakin tuotteessa taikoja tekevät mm. kosteuttava, rauhoittava ja ravitseva kaura ja vitamiini- ja antioksidanttirikas tyrni. Molemmat tuotteet on suunniteltu niin, että puhdistuksen lisäksi ne ravitsevat, hoitavat ja kosteuttavat ihoa – ja mikä parasta: taikovat sen samettisen pehmeäksi.

Kasvojen ja vartalon ihon ongelmat ovat erilaisia

Koska kasvojen iholla on enemmän talirauhasia ja se tuottaa enemmän öljyä, on se vartalon ihoa alttiimpi epäpuhtauksille, tukkeumille ja aknelle. Siksi kasvojenhoitotuotteet ovat yleensä vartalolle tarkoitettuja tuotteita hoitavampia ja “syvemmältä peseviä”.

Sekä RimitaOats-kasvojenpuhdistusöljyssä että -suihkuöljyssä on kummassakin kevyesti vaahtoava koostumus, joka varmistaa sen, että iho puhdistuu tehokkaasti – mutta kuitenkin hellävaraisesti. Koska ihon pinta ei ihohuokosten takia ole ikinä täysin tasainen, nappaavat Rimitan kevyesti vaahtoavat puhdistustuotteet epäpuhtaudet mukaansa pelkkää öljyä paremmin. Tämä johtuu siitä, että vaahtoavien puhdistustuotteiden pintajännitys on öljyjä alhaisempi, jolloin vaahto pääsee puhdistamaan ihon pinnan tehokkaammin pienimpiäkin huokosia myöten.

Kasvojen ja vartalon ihon tarpeet ja vaatimukset poikkeavat toisistaan

Kasvojen iho saattaa tarvita erilaista (usein intensiivisempää) kosteutusta ja hoitoa kuin vartalon iho. Yleensä kasvojen iholle suunnitellut puhdistustuotteet sisältävät enemmän kosteuttavia ja hoitavia ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.

Myös RimitaOats-kasvojenpuhdistusöljyn ja -suihkuöljyn erona on ainesosien mittasuhteet: kasvojenpuhdistusöljyssä hoitava teho on vielä tiiviimmässä muodossa kuin suihkuöljyssä.

Vältä liian voimakkaasti peseviä tuotteita ja kovia kemikaaleja

Sekä kasvojen että vartalon ihon hoidossa on tärkeää aina muistaa hellävaraisuus. Monet iho-ongelmat johtuvat ja yltyvät siitä, että ihoa puhdistetaan liian voimakkailla aineilla, jolloin luonnollinen kosteustasapaino häiriintyy ja monenlaisia pulmia alkaa esiintyä. 

Ihan jokaisessa Rimitan tuotteessa laadukkaat, aidot ja lempeät raaka-aineet ovat kaiken A ja O. Kehitämme kaikki tuotteet siten, kuin tekisimme niitä vain itsellemme. Voitkin olla varma siitä, ettei missään Rimitan tuotteissa ole kovia kemikaaleja tai muitakaan rajuja aineksia. Tuotteidemme teho ammennetaan luonnon parhaista antimista – sekä ihon että ympäristön parhaaksi.

Rimitagold rimita green-arganoil
RimitaGold Arganöljy 50 ml
Rimita Green facial mist
RimitaOats Kasvosuihke – 100 ml
rimitaoats kasvojenpuhdistusöljy
RimitaOats – Kasvojenpuhdistusöljy – 100 ml
RimitaOats – Body Oil Cleansing – Suihkuöljy 250 Ml
RimitaOats – Body Oil Cleansing – Suihkuöljy 250 Ml
Lue lisää meidän tuotteista
Tarjoukset ja uutuudet

Tilaa Rimitan uutiskirje

Saat 10% alennuskoodin sähköpostiisi

[]