Skip to content

Miten miesten ja naisten kasvojenhoitotuotteet eroavat toisistaan?

Naisille ja miehille suunnatut kasvojenhoitotuotteet eroavat usein toisistaan ainakin pakkausten ulkonäön ja markkinoinnin osalta. Mutta onko tuotteiden koostumuksissa eroa - ja jos, niin miksi?

Oli ihonhoitotuote suunniteltu mille sukupuolelle tahansa: tuotteen perustehtävä on täsmälleen sama: puhdistus, kosteutus ja suojaus. Ihonhoitotuotteiden erot johtuvat ennen kaikkea sosiaalisista ja markkinoinnillisista syistä ja vasta toissijaisesti koostumuksellisista tekijöistä.

Miesten iho on yleensä naisten ihoa hieman paksumpi ja rasvaisempi, mikä toisinaan vaikuttaa tarvittaviin tuotteisiin. Esimerkiksi miesten partakarvoitus voi aiheuttaa ihoärsytystä ja tulehduksia, joten miesten ihonhoitotuotteet voivat sisältävät usein enemmän rauhoittavia ainesosia.

RimitaOats-kasvojenpuhdistusöljy sopii erinomaisesti kaikille sukupuolille. Rauhoittavuutensa tuote ammentaa kotimaisesta kaurasta, joka hoitaa hellävaraisesti ärtynyttäkin ihoa suojaten sitä tulehduksilta.

Parrakkaiden suosioon on puolestaan kivunnut RimitaGold-arganöljy, joka toden totta saa karvankin kiiltämään! Ihonhoidon monitaituriksi kutsutun arganöljyn hyödyistä ja lukuisista käyttötarkoituksista voit lukea lisää blogistamme.

Myös hormonaaliset erot voivat vaikuttaa tuotteiden sopivuuteen. Esimerkiksi mieshormoniksi kutsutun testosteronin taso vaikuttaa jonkin verran ihon koostumukseen ja rasvan eritykseen. Muun muassa tästä syystä miesten iho on yleisesti ottaen alttiimpi aknen tyyppisille iho-ongelmille, joten miesten ihonhoitotuotteet ovat suunniteltu erityisesti näitä haasteita vastaan.

Hormonaalisista syistä naisilla on miehiä enemmän ihonalaista rasvakerrosta. Tämä tekee naisten ihosta yleises hieman pehmeämmän ja kimmoisamman.

Naisille ja miehille suunnattujen tuotteiden tuoksut eroavat usein toisistaan: miehille tarkoitettujen tuotteiden tuoksut ovat usein voimakkaampia ja “miehekkäämpiä”.

Rimita Green ihonhoito

Eri sukupuolille kosmetiikkaa markkinoidaan eri tavoin

Suurin ero miehille ja naisille suunnatuissa ihonhoitotuotteissa on kuitenkin pakkausten ulkonäössä ja tuotteiden markkinoinnissa. Kosmetiikkateollisuus tuppaa tuotteiden markkinoinnissa mieluummin korostamaan kuin häivyttämään sukupuolten välisiä eroja. Esimerkiksi miesten ihonhoitotuotteiden mainonnassa korostetaan usein tehokkuutta, nopeutta ja käytännöllisyyttä, kun taas naisille suunnattujen tuotteiden markkinointi keskittyy enemmän hemmotteluun, tuoksuun, koostumukseen ja erilaisiin mielikuviin. Kosmetiikkatuotteiden markkinoinnissa vahvana oletuksena on myös se, että naiset haluavat nähdä miehiä huomattavasti enemmän vaivaa ja rahaa ihonhoidon eteen, kun taas miehet tahtovat homman hoituvan helposti ja nopeasti.

Sukupuolen perusteella jaoteltujen ihonhoitotuotteiden tarve onkin pitkälti kulttuurista ja markkinoilta opittua. Esimerkiksi Rimitan ihonhoitotuotteet ovat hyödyllisiä ja sopivia kaikille sukupuolille. Sukupuolta tärkeämpi kriteeri tuotteen valinnassa onkin oma ihotyyppi. Lue eri ihotyypeistä lisää blogistamme.

rimitaoats kasvojenpuhdistusöljy
RimitaOats – Kasvojenpuhdistusöljy – 100 ml
Rimitagold rimita green-arganoil
RimitaGold Arganöljy 50 ml
Lue lisää meidän tuotteista
Tarjoukset ja uutuudet

Tilaa Rimitan uutiskirje

Saat 10% alennuskoodin sähköpostiisi

[]