Skip to content

Helli ja hoida ihoasi ihotyyppisi mukaan

Iho on laajin elimemme; se on kuin suojamuuri meidän ja maailman välillä. Ihon terveydestä ja kauneudesta huolehtiminen vaikuttaa hyvinvointiimme varsin laajasti. Ihonhoitorutiineissa ja tuotteiden valinnassa on monen muun asian muassa tärkeää huomioida oma ihotyyppi.

Jokaisen ihmisen iho on oma ainutlaatuinen ja arvokas kokonaisuutensa, jonka tilaan vaikuttaa valtavan moni asia aina tunne-elämän kiemuroista metsämikrobialtistukseen, elämän- ja hormonaalisen kierron vaiheisiin sekä vuodenaikojen mukanaan tuomiin muutoksiin. Oma ihotyyppinsä on myös tärkeää tunnistaa, koska eri ihotyypit tarvitsevat erilaista hoitoa: se mikä tekee eetvarttia kuivalle iholle, saattaa aiheuttaa pulmia rasvaiselle iholle. Jokainen ihotyyppi reagoi eri tavoin erilaisiin ihonhoitotuotteisiin ja -menetelmiin, ja vääränlainen hoito voikin huonontaa ihon tilaa.

Vältä liian voimakkaita ihonhoitotuotteita

Myös yhteisiä periaatteita on: oli ihotyyppi mikä tahansa, liian voimakkaita kosmetiikkatuotteita kannattaa välttää, koska ne voivat aiheuttaa epätasapainoa ihossa. Esimerkiksi rasvaisen ihon tapauksessa liian kuivattavat tuotteet voivat aiheuttaa talinerityksen epätasapainoa ja sen myötä ihon ylirasvoittumista, kun taas kuivalle iholle liian kosteuttamattomat tuotteet eivät tarjoa riittävää “mehustusta”.

Luonnossa liikkuminen ja metsämikrobialtistus on tärkeää ihan kaikille ihmisille ja jokaiselle ihotyypiille. Metsämikrobit suojaavat ja hoitavat hipiääsi ja auttavat ihoa sen tasapainoisen toiminnan ylläpitämisessä.

Lisäksi riittävä uni, terveellinen ruokavalio ja stressinhallinta auttavat ylläpitämään ihon tasapainoa ja terveyttä – ihotyypistä riippumatta.

Eri ihotyypit ovat alttiita erilaisille ongelmille

Siinä missä rasvaisella iholla voi olla taipumus tukkeutuneisiin huokosiin ja akneen, ovat hilseily ja ärsyyntyminen tyypillisiä haasteita kuivalle iholle. Siksi hoitamalla ihotyyppiäsi sopivilla tuotteilla voit auttaa ehkäisemään näitä ongelmia ja ylläpitämään ihon terveyttä ja tasapainoa. Ulkoisen hoidon ohella on tärkeää huolehtia ihon hyvinvointia tukevista ruokavalinnoista ja riittävästä vedenjuonnista.

Kuivaiho, pintakuiva iho, rasvainen iho ja sekaiho ovat neljä yleisintä ihotyyppiä, joista jokainen tarvitsee omanlaistaan huolenpitoa.

Rimita Green Helli ja hoida ihoasi ihotyyppisi mukaan

Kuivan ihon hoitosuositukset:

Kuiva iho on nimensä mukaisesti altis kuivuudelle. Etenkin talvella kuiva iho saattaa tuntua kiristävältä ja hilseilevältä. Olennaisinta kuivan ihon hoidossa onkin keskittyä tehokkaaseen kosteuttamiseen – sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Janoisen ihon supersankarina mainetta niittänyt RimitaOats -kasvosuihke on täydellinen valinta rutikuivalle iholle. Superkosteuttavaa kasvosuihketta kannattaa käyttää ihonpuhdistuksen jälkeen kasvoveden asemasta ja tämän lisäksi suihkia iholle pitkin päivää aina lisäkosteutuksen tarpeen yllättäessä.

Kuivalle iholle paras puhdistustuote on hellävarainen, hoitava ja ravitseva puhdistusöljy. Siinä missä puhdistusvaahdot ja -geelit kuivattavat jo ennestään kosteusköyhää ihoa ihan liikaa, tarjoaa RimitaOats-kasvojenpuhdistusöljy lempeän putsauksen ja ravitsevan hoidon myös hyvin herkälle ja kuivalle iholle.

Kasvojen ihon lisäksi on tärkeää pitää hyvää huolta myös vartalon ihosta. Kuivan ja atooppisen ihon parhaita pesuaineita ovat kotimaisesta kaurasta ja Pohjanmaan rannikolla villinä varttuneesta tyrnistä tehonsa ammentavat RimitaOats-nestesaippua ja RimitaOats-suihkuöljy. Kumpikaan näistä ei kuivata ihoa rahtustakaan – päinvastoin: pesutuokion päätteeksi iho tuntuu pehmeältä, kosteutetulta ja ravitulta.

Ihon kosteustasapainon optimaalisen ylläpitämisen kannalta on tärkeää muistaa juoda riittävästi vettä sekä huolehtia siitä, että ruokavaliossa on tarpeeksi hyviä rasvoja. Kylmäpuristetut kasviöljyt ovat toden totta kuivan ihon ylimpiä ystäviä myös sisäisesti nautittuna.

Pintakuivan ihon hoitosuositukset:

Pintakuiva iho on paikoitellen öljyinen ja paikoitellen kuiva. Siksi ihonhoitorutiinissa on tärkeää löytää tasapaino kosteuttamisen ja öljyisyyden hallinnan välillä.

Pintakuivan ihon hoidossa pätevät pitkälti samat suositukset kuin kuivan ihon hoidossa: huolehdi ulkoisesti ja sisäisesti riittävästä kosteutuksesta ja vältä liian voimakkaita ja kuivattavia ihonhoitotuotteita.

Sekä kuiva että pintakuiva iho kannattaa pestä lämpimällä tai viileällä vedellä, koska kuuma vesi voi kuivattaa ihoa entisestään. Siksi viisainta onkin välttää liian kuumia suihkuja tai kylpyjä, jotka voivat poistaa ihon luonnollisia öljyjä.

Rimitan kasvosuihke, kasvojenpuhdistusöljy, nestesaippua ja suihkuöljy ovat oivallisia valintoja myös pintakuivan ihon omaavalle.

Bonusvinkki: Luonnonkosmetiikkalaatuinen aurinkosuojatuote on tärkeä osa ihon hoitoa aurinkoisina vuodenaikoina.. Aurinkosuojavoide auttaa ehkäisemään ihon kuivumista ja suojaa hipiäämme auringon UV-säteiden vaikutuksilta. Muistathan, että aurinkovoiteeksi kannattaa valita aina luonnonkosmetiikkalaatuinen tuote, sillä siinä on kemiallisen sijaan fysikaalinen suoja. Luonnonkosmetiikkalaatuinen aurinkovoide on parempi valinta niin ihon kuin ympäristönkin kannalta. Ja muista myös tämä: aurinkovoiteet saa näppärästi pois iholta Rimitan kasvojenpuhdistus- ja suihkuöljyn avulla.

Rimita Green Helli ja hoida ihoasi ihotyyppisi mukaan

Rasvaisen ihon hoitosuositukset:

Tukkeutuneet ihohuokoset ja öljyisyyttään kiiltävä iho aiheuttavat usein haasteita rasvaiselle iholle. Rasvaisen ihon hoidossa huolellinen mutta lempeä puhdistus onkin avainasemassa. Liian voimakkaita puhdistustuotteita ei kuitenkaan kannata käyttää: lempeä mutta tehokas kasvojenpuhdistusöljy tekee tässäkin tehtävänsä.

Rasvainen iho johtuu usein talirauhasten liiallisesta talinerityksestä, mikä voi aiheuttaa huokosten tukkeutumista ja tulehduksia. Huokosten tukkeutuminen voi johtaa mustapäiden ja valkopäiden muodostumiseen, ja jos bakteerit pääsevät tukkeutuneisiin huokosiin, ne voivat aiheuttaa tulehduksia, jotka ilmenevät punoituksena, turvotuksena ja kivuliaana aknena.

RimitaOats-sarjan tuotteet sisältävät lempeästi hoitavaa kauraa, jolla on ihoa rauhoittavia ja tulehduksia taltuttavia ominaisuuksia. Siksi Rimitan hellävaraisesti pesevät ja kosteuttavat tuotteet ovat erinomaisia valintoja myös rasvaiselle iholle.

Vaikka rasvaisella iholla voi tuntua siltä, että ylimääräistä kosteutta ei tarvita, ihon riittävä kosteuttaminen on sen tasapainon ylläpitämisen vuoksi tärkeää. RimitaOats-kasvosuihken tekee erinomaiseksi rasvaisen ihon hoidossa sen sisältämä ruusujuuri, jolla on tutkitusti tulehduksia taltuttavia ja ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Tehokosteuttavan suihkeen sisältämä ruusujuuri tyynnyttää ärtynyttäkin ihoa ja auttaa sitä toipumaan.

Säännöllinen kuorinta auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja estämään ihohuokosten tukkeutumista. Hellävaraisen kuorinnan saat aikaan esimerkiksi käyttämällä RimitaOats-kasvojenpuhdistusöljyä yhdessä konjac-kasvosienen kanssa: kasvosieni kuorii ihoa hyvin hellävaraisesti ihonpuhdistuksen yhteydessä. Välttämättä erillisiä kuorinta-aineita tai -rutiineja ei siis edes tarvita.

Ruokavalion ja elämäntapojen vaikutus rasvaisen ihon kuntoon on joskus merkittävä. Liiallista valkoisen sokerin ja rasvan saantia kannattaa välttää, sillä ne voivat lisätä ihon rasvoittumista. Myös yliprosessoidut einekset on hyvä korvata kasvisvoittoisella ja ravintorikkaalla kotiruoalla.

Sekaiho:

Sekaiho on yhdistelmä kuivaa ja rasvaista ihoa: osa ihosta kärsii liiallisesta öljyisyydestä kun taas toisaalla ihossa on kuivia kohtia. Toisinaan paikallaan voi olla hoitoalueiden eriyttäminen:  kuivia ja rasvaisia alueita hoidetaan siis erikseen tarpeiden mukaan.

Sekaihon hoidossa on tärkeää huolehtia ihon kosteustasapainon tukemisesta panostaen kosteutuksessa aivan erityisesti kuiviin kohtiin, kuten poskipäihin ja kuiviin alueisiin nenän ympärillä. Sekaiholle tehokasta kosteutusta tarjoaa hyaluronihapon ja glyserolin voimin ihon “mehukkuutta” edistävä RimitaOats-kasvosuihke, jossa

Muiden ihotyyppien tapaan myös sekaiho hyötyy hellävaraisesta puhdistustuotteesta, joka ei kuivata ihoa liikaa eikä lisää rasvaisuutta. Erinomainen valinta onkin tehokkaasti likaa poistava RimitaOats-kasvojenpuhdistusöljy, joka ei kuivata tai ärsytä ihoa.

Sisäisesti sekaiho hyötyy monipuolisesta, runsaasti värikkäitä kasviksia, hedelmiä ja marjoja sisältävästä ruokavaliosta, jossa on riittävästi kuitua, hyvälaatuista rasvaa ja proteiinia. Tämä ruokavaliosuositus on hyödyksi toki muillekin ihotyypeille.

rimitaoats kasvojenpuhdistusöljy
RimitaOats – Kasvojenpuhdistusöljy – 100 ml
Rimita Green facial mist
RimitaOats Kasvosuihke – 100 ml
rimita-green-body-oil-cleansing
RimitaOats – Body Oil Cleansing – Suihkuöljy 250 ml
rimita-oats-lemongrass
RimitaOats – Käsi- ja vartalosaippua, sitruunaruohon tuoksuinen 250 ml
Lue lisää meidän tuotteista
Tarjoukset ja uutuudet

Tilaa Rimitan uutiskirje

Saat 10% alennuskoodin sähköpostiisi

[]