Skip to content

Arganöljyn hyödyt ja käyttö kauneudenhoidossa

Argan- eli arganialöljy on monikäyttöisyydessään ainutlaatuinen luonnontuote; se sopii niin ihon, limakalvojen, päänahan kuin hiustenkin hoitoon. Lue blogistamme lisää arganöljyn lukuisista hyödyistä ja käyttökohteista!

Kallisarvoista, erittäin hoitavaa arganiaa kehutaan usein öljyistä täydellisimmäksi – ja todella hyvästä syystä! Tuoksuton RimitaGold-arganöljy on vastuullisesti tuotettu, 100 % luonnontuote, joka ei kasvata kemikaalikuormaa vaan päinvastoin: arganöljymme lisää hyvän määrää maailmassa.


Arganöljy taistelee tehokkaasti ryppyjä vastaan

Arganöljyllä on ihon kimmoisuutta lisääviä, ihon toimintaa tasapainottavia ja sen ennenaikaista ikääntymistä ehkäiseviä vaikutuksia. Ihoa tehokkaasti korjaava ja uudistava arganöljy onkin oivallinen anti age -valinta elämänkokemusta kartuttaneen ihmisen ihoöljyksi.

Juonteita ja ryppyjä silottava, ihon elastisuutta parantava arganiaöljy sopii myös ihoa tehokkaasti uudistavaksi silmänympärysvoiteeksi kaikille ihotyypeille.


Arganöljy limakalvojen hoidossa ja kosteuttajana

RimitaGold-arganöljy on 100 % puhdas, ensimmäisen kylmäpuristuksen tuloksena aikaansaatu  tuoksuton neitsytöljy. Korkealaatuisuutensa ja puhtautensa ansiosta se sopii erinomaisesti kosteuttamaan ja ravitsemaan kuivia limakalvoja.


Arganöljy arpien ja palaneen ihon hoidossa sekä maksaläiskien häivyttäjänä

Ihoa vahvasti korjaavien ja uudistavien ominaisuuksiensa vuoksi arganöljyä on käytetty menestyksekkäästi hoitamaan arpia ja häivyttämään maksaläiskiä. Arganöljy on myös erinomainen valinta raskausarpien hoitoon ja ehkäisyyn.

Uudistavuutensa ansiosta arganöljyä on hyödynnetty myös palaneen ihon hoidossa.


Arganöljy atooppisen ja kuivan ihon hoidossa

RimitaGold-arganiaöljy tasapainottaa ihon toimintoja, minkä ansiosta se on paras öljy niin kuivalle kuin atooppisellekin iholle. Ihoa rauhoittavien ja tulehduksia hillitsevien ominaisuuksiensa ansiosta arganiaöljy on oivallinen valinta myös ärtyneen, kutisevan ja tulehtuneenkin ihon hoitoon. Arganöljyä voi levittää iholle sellaisenaan tai lisätä sitä muutaman tipan kasvovoiteen joukkoon.
Arganöljy sopii erinomaisesti myös vartalon iholle ja sen erityisen kuiviin kohtiin levitettäväksi. Parhaiten öljy imeytyy pyyhekuivaan ihoon. Ihoa tehokkaasti korjaava ja monipuolisesti ravitseva arganöljy onkin ihonhoidon korvaamaton monitaituri, jonka moni valitsisi kaverikseen autiolle saarelle.


Arganöljy on paras ihoöljy herkälle iholle

Herkkähipiäisten suursuosikiksi kohonnut arganöljy rauhoittaa herkästi reagoivaa ihoa tasapainottaen sen toimintoja. Herkkää ja huonokuntoistakin ihoa lempeästi hoivaavaa arganöljyä kutsutaan sen syntysijoilla Marokossa ”nestemäiseksi kullaksi” – eikä lainkaan syyttä: helposti levittyvä ja nopeasti imeytyvä arganöljy on suorastaan kullanarvoinen apuri herkän ihon hoitajana ja ravitsijana.


Omega-rikas arganöljy on erinomainen valinta rasvoittuvalle ja sekaiholle

Kosolti omega-rasvahappoja sisältävä arganiaöljy tasapainottaa talirauhasten toimintaa ja vähentää sen tulehduksia. Siksi arganöljy onkin erinomainen valinta myös rasvoittuvalle ja sekaiholle sekä akneihonkin hoitoon. Omega-rasvahapoilla on lisäksi monipuolisesti ravitsevia, auringon UV-säteiden aiheuttamia vaurioita korjaavia ja ihon uudistumista edistäviä vaikutuksia. 


Arganöljy ravitsee ihoa ihanteellisesti

E-vitamiini- ja antioksidanttirikas RimitaGold-arganiaöljy on harvinainen helmi: ensimmäisestä kylmäpuristuksesta ammennettu neitsytöljy, jossa arganiapuun hedelmien kaikki ravintoaineet ja hoitavat ominaisuudet ovat visusti tallella.

Antioksidanttien, E-vitamiinin ja omega-rasvahappojen lisäksi arganöljyssä on myös steroleita ja linolihappoa, jotka rauhoittavat ihoa hilliten tulehduksia. Ihoa monipuolisesti ravitseva, korjaava ja suojaava arganöljy saa ihon ihanan pehmeäksi ja elinvoimaisen näköiseksi.

Antioksidanttirikkaana arganöljy suojaa ihoa ympäristön saasteilta ja UV-säteilyn aiheuttamalta kuormitukselta. Antioksidanttina vaikuttava E-vitamiini suojaa soluja vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä vahvistaen ihoa ja parantaen samalla sen kimmoisuutta.Arganöljyn käyttö ihonhoidossa

Yksi RimitaGold-arganöljyn mestarillisista ominaisuuksista on sen erinomainen imeytyvyys. Voitkin käyttää tuoksutonta arganiaöljyä ihollesi ihan sellaisenaan tai sekoittaa sitä muutaman tipan päivä- tai yövoiteesi joukkoon extra-ravitsevuutta tuomaan.

Myös rutikuiva iho kiittää arganöljyn tehokkaasti ravitsevasta vaikutuksesta: pieniä ihmeitä tekeväksi tehoöljy tuo helpotusta niin kuiville kantapäille, kynsinauhoille kuin kutisevalle päänahallekin.


Arganöljy after sun -käytössä ja ihon suojana ulkoillessa

RimitaGold-arganöljy kosteuttaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa auringossa oleilun jälkeen. Kehuja kerännyt arganöljy onkin aivan erinomainen after sun -tuote, joka monikäyttöisyytensä ansiosta on yliveto valinta niin matkalaukkuun kuin mökkikassiinkin pakattavaksi. Suojaavien, hoitavien ja ravitsevien vaikutustensa ansiosta arganöljy sopii erinomaisesti myös suojaamaan ihoa tuulelta ja tuiverrukselta ulkona reippailtaessa.

Huomaathan, ettei arganöljy ole aurinkosuoja; muista siis suojata ihosi auringolta luonnonkosmetiikkalaatuisella, fysikaalisen suojan omaavalla aurinkovoiteella.

Arganöljy hiusten hoidossa

Ihonhoidon ihmeöljynä mainetta niittänyt arganöljy on myös mitä mainioin tukkataikuri. Vitamiineillaan, mineraaleillaan ja antioksidanteillaan tukkaa ravitseva arganöljy sitoo hiuksiin kosteutta lisäten niiden kimmoisuutta ja kaunista kiiltoa. Arganöljy vahvistaa hentojakin hiuksia, sulkee hiussuomuja ja ehkäisee sekä takkuja että kaksihaaraisten syntymistä. Ei ihmekään, että juuri tämä öljy on yleistynyt rivakasti erilaisten shampoiden ja hoitoaineiden superraaka-aineena. Arganöljyllä tehty hiushoito elvyttää elottomat hiukset kauniiseen kukoistukseensa saaden ne näyttämään terveiltä ja elinvoimaisilta.

Kun lisäät muutaman tipat ravinteikasta arganiaöljyä hiustenhoitoaineen joukkoon, tulet tuunanneeksi hoitoaineestasi todellisen hiusravinteen. Voit toki käyttää arganiaöljyä hiustenhoitoaineena myös sellaisenaan lisäämällä sitä joko kuiviin tai pesun jäljiltä kosteisiin hiuksiin (vain niiden latvoihin). Voit huuhtoa öljyn pois tai jättää sen vaikuttamaan tukkaasi.

RimitaGold-arganöljy sopii loistavasti myös hiusnaamioksi, jolloin sen annetaan vaikuttaa puolisen tuntia ennen poispesemistä. Hiusöljynä käytettynä arganöljy elvyttää etenkin hiusten kuivia latvoja ja saa kutrit kiiltämään kauniisti. Monikäyttöinen arganöljy tuo apua myös hiusten muotoiluun auttaa säilyttämään tukan takuttomana.


Hiusten tehohoito arganöljyllä

Hiero lempein liikkein arganöljyä hiusten latvoihin ja päänahkaan. Kun homma on hoidettu, peitä hiuksesi suihkumyssyllä tai muovipussilla ja kiedo pyyhe koko komeuden kruunuksi. Anna arganöljyn muhia hiuksissasi puolisen tuntia ja pese sen jälkeen hiukset shampoolla – tarvittaessa kahteen kertaan. Hoitoainetta et pesun jälkeen tarvitse.

VINKKI: Jos sinulla on mahdollisuus löylytellä saunan lempeässä lämmössä arganöljykäsittelyn aikana, tee niin; lämpö tehostaa öljyn hoitavia ja ravitsevia vaikutuksia.


Arganöljy päänahan hoidossa

Nopeasti imeytyvä RimitaGold-arganöljy rauhoittaa ja ravitsee ärtynyttäkin päänahkaa. Muutaman kerran toistetusta päänahan arganöljykäsittelystä on apua myös hilseen häätämisessä.
Päänahan kuivuutta helpottava ja ihon toimintoja tasapainottava arganöljy levitetään päänahkaan lempeästi hieroen. Öljyhieronnan jälkeen hiusten suojaksi laitetaan suihkumyssy tai muovipussi ja sen päälle kiedotaan vielä pyyhe “turbaaniksi”. Öljyn annetaan vaikuttaa noin tunnin ajan, jonka jälkeen hiukset pestään shampoolla tavalliseen tapaan.


Arganöljy parran hoidossa

Arganöljy saa kaikki karvat kiiltämään – siksi se on paras valinta myös parrakaille! Arganöljy tekee partakarvoista komean kiiltävät, elinvoimaisen näköiset, helposti muotoiltavat ja takuuntumattomat.

Ihoa rauhoittavien ja ihon toimintoja tasapainottavien vaikutustensa ansiosta arganöljyä voi levittää iholle parranajon (tai muiden ihokarvojen poiston) jälkeen.

VINKKI: Parta-alueen lisäksi kannattaa sipaista arganöljyä koko kasvojen iholle.


Arganöljy nivelten hoidossa

Eikä tässä vielä kaikki: rauhoittavaa ja ravitsevaa arganöljyä on perinteisesti käytetty myös kipeiden nivelten hieronnassa. Nivelten hyvinvointia edesauttaa antiokdisanttirikkaan, kasvispainotteisen ruokavalion lisäksi nivelystävällinen liikunta sekä nivelten öljyäminen sekä sisäisesti että ulkoisesti.


RimitaGold-arganöljy on tuoksuton tuttavuus

RimitaGold-arganöljy sopii täysin tuoksuttomana myös tuoksuyliherkille ja muille hajusteellisia ihonhoitotuotteita karttaville. Vaikka joissain arganöljyissä onkin luontaisesti hiukan tympeähkö tuoksu, on RimitaGold-arganöljy täysin tuoksuton tapaus.


RimitaGold-arganöljy: hyväksi itselle – hyväksi maailmalle

RimitaGold-arganöljy tuotetaan kokonaisvaltaisesti vastuullisesti; ihmistä ja luontoa kunnioittaen. Ensimmäisen kylmäpuristuksen tuloksena saatua neitsyt-arganöljyämme ostamalla tuet Afrikan naisten arvokasta työtä, josta maksetaan heille oikeudenmukainen ja reilu palkka. RimitaGold-arganöljyn valitsemalla autat sekä ihoasi että berbeeriperheitä voimaan paremmin. Arganöljymme valmistamiseen käytettyt arganhedelmät poimineille naisille maksetaan hyvästä työstään ylimääräinen korvaus normaalipalkkion lisäksi.

Kehittyvien maiden naisten työllistymisen ja toimeentulon tukemiseen on monta hyvää syytä. Oman toimeentulon tarjoaminen naisille vahvistaa tasa-arvoa ja auttaa poistamaan köyhyyttä; naisten toimeentulon tukeminen hyödyttää kokonaisia yhteisöjä auttaen myös lapsia pääsemään kouluun. Etenkin kehittyvissä maissa köyhyys koskettaa aivan erityisesti naisia ja lapsia. Naiset tekevät usein näkymätöntä ja palkatonta työtä eivätkä he pääse opiskelemaan miesten lailla. Kun kehittyvien naisten kouluttautumista ja toimeentuloa tuetaan, vaikutetaan positiivisesti koko perheeseen ja laajemmin myös yhteisöön. Tutkitusti naisten tukeminen on yksi tehokkaimpia keinoja maailmanlaajuisen köyhyyden ja eriarvoisuuden merkittävään vähentämiseen.

RimitaGold-arganöljyssä on tärkeää myös sen ekologisuus. Arganöljyymme käytetään ainoastaan käsinpoimittuja arganpuun (Argania spinosa) hedelmiä (siemeniä). Hellävarainen käsinpoiminta tarjoaa paitsi lisätöitä berbeerinaisille myös suojelee harvinaislaatuisia arganpuita; RimitaGold-arganöljyn tuotannossa ei siis osallistuta arganpuiden koneelliseen riipimiseen ja tuhoamiseen.

RimitaGold-arganöljyä ostamalla teet pienen mutta tärkeän hyvän teon berbeerinaisten toimeentulon tukemiseksi ja vastuullisen argantuotannon edistämiseksi. Pienetkin teot ovat tärkeitä matkalla kohti parempaa maailmaa; kasautuessaan pienistä puroista muodostuu vuolaita virtoja. RimitaGold-arganöljy on kokonaisvaltaisesti vastuullinen ja fiksu valinta ihanamman ihon ja paremman maailman puolesta.

Monikäyttöisyydessään ja laadukkuudessaan ainutlaatuinen RimitaGold-arganöljy on luonnonkosmetiikkaa arvostavan ihmisen must have -tuote. Kokeile oitis ja ihastu ikihyviksi!


Osta RimitaGold-arganöljy omaksesi tästä

Lue lisää meidän tuotteista
Tarjoukset ja uutuudet

Tilaa Rimitan uutiskirje

Saat 10% alennuskoodin sähköpostiisi

[]