Skip to content

Viisi vinkkiä ihon suojaamiseksi sinisen valon haitoilta

Nykyihmisen elämä on sinivaloa tulvillaan: olemme älypuhelimien, tietokoneiden ja muiden digitaalisten vempeleiden kimpussa enemmän kuin koskaan aiemmin. Samalla olemme alttiina siniselle valolle, joka tutkimusten mukaan vaikuttaa haitallisesti ihoon kuivattamalla ja vanhentamalla sitä ennenaikaisesti. Sininen valo (eli HEV-valo) on lyhytaaltoista säteilyä, joka auringon lisäksi hohkaa digitaalisista laitteista, kuten älypuhelimien ja tietokoneiden näytöistä sekä LED-valoista.

Sininen valo säikyttää nukkumatin sekä kuivattaa ja vanhentaa ihoa

Koska sinisen valon tiedetään häiritsevän unihormoni melatoniinin eritystä, kannattaa älylaitteiden käyttö lopettaa vähintään tuntia ennen nukkumaan menoa. Höyhensaarimatkailun haittaamisen lisäksi digitaalisista vempeleistä lankeava sininen valo kuivattaa ihoa ja saa sen ikääntymään ennenaikaisesti.

Sinisen valon ihoa kuivattavat vaikutukset liittyvät pääasiassa lyhytaaltoisen säteilyn kykyyn tunkeutua ihon syvempiin kerroksiin ja vaikuttaa solutasolla. Kun vapaiden radikaalien määrä sinisen valon seurauksena lisääntyy, solukalvot voivat vahingoittua, mikä puolestaan saattaa johtaa ihon kuivumiseen.

Sinisen valon on havaittu vaikuttavan kollageenin hajoamiseen ihon syvemmissä kerroksissa. Kollageeni on tärkeä proteiini, joka ylläpitää ihon kimmoisuutta ja kosteutta. Sen vaurioituminen voi johtaa ihon ryppyjen ja juonteiden kehittymiseen ja ihon kuivumiseen.

Eikä tässä vielä kaikki: sininen valo tuppaa häiritsemään myös talirauhasten toimintaa, minkä tuloksena talin tuotanto lisääntyy. Sen seurauksena ihon pinta muuttuu rasvaisemmaksi, vaikka samaan aikaan ihon syvemmät kerrokset ovat menettäneet kosteutensa. Sininen valo aiheuttaa siis ihon muuttumista pintakuivaksi.

Miten suojata iho sinisen valon haittavaikutuksilta?

Vaikka altistummekin päivittäin siniselle valolle, ei hätä ole tämän näköinen: näillä toimenpiteillä voimme suojata ihoamme sinisen valon haittoja vastaan.

1). HUOLEHDI IHOSI KOSTEUDESTA. Pintakuivan ihon pelastajana ja janoisen ihon superssankarina mainetta niittänyt RimitaOats Facial Mist -kasvosuihke on siniseltä valolta suojautuvan paras kaveri. Se kosteuttaa ihon tehokkaasti ja sopii suihkittavaksi iholle pitkin päivää – aina lisäkosteutuksen tarpeen yllättäessä. Erinomaista on, ettei RimitaOats -kasvosuihke sottaa meikkiä, joten se sopii oikein oivallisesti suihkaistavaksi meikkivoiteenkin päälle. Sisältämänsä pienimolekyylisen hyaluronihapon ansiosta se sujahtaa sutjakasti meikinkin läpi tehokosteuttamaan ihoa.

RimitaOats Facial Mist -kasvosuihke sopii mainiosti myös käytettäväksi kasvoveden tapaan ihonpuhdistuksen jälkeen.

Bonushyöty: Rimitan kasvosuihke sisältää Suomen Lapissa kasvanutta, antioksidanttirikasta ruusujuurta, joka auttaa ihoa taistelemaan menestyksekkäästi vapaiden radikaalien hyökkäyksiä vastaan. Nämä antioksidatiiviset ominaisuudet tehostavat RimitaOats -kasvosuihkeen hyötyjä siniseltä valolta suojautumisessa.

2).  SUOJAA IHOSI AURINGOLTA. Auringonpaiste langettaa ihollemme UV-säteiden lisäksi sinistä valoa. Etenkin kesällä onkin tuiki tärkeää suojata ihonsa auringolta. Kemiallisiin filttereihin perustuvien aurinkovoiteiden sijaan kannattaa suosia luonnonkosmetiikkalaatuisia aurinkovoiteita, jotka fysikaalisen suojansa ansiosta ovat ystävällisiä sekä iholle että ympäristölle.

Bonusvinkki: aurinkovoiteet saa iholta vikkelästi veks RimitaOats-suihkuöljyn ja RimitaOats-kasvojenpuhdistusöljyn avulla.

3). OTA ANTIOKSIDANTIT AVUKSI! Antioksidantit suojaavat ihoa oksidatiiviselta stressiltä eli vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä. Ihosikin iloitsee, kun suosit antioksidantteja sekä ravinnon että ihonhoitotuotteiden muodossa.

Erinomainen tapa saada kahmalokaupalla antioksidantteja ravinnosta on syödä runsaasti värikkäitä kasviksia, hedelmiä ja marjoja joka päivä. Lisäbuustia voi napata myös ravintolisistä: esimerkiksi pakurikääpä ja ruusujuuri ovat antioksidantteja tulvillaan.

Myös ihonhoidossa on syytä suosia tuotteita, jotka sisältävät vapaiden radikaalien vaikutuksia neutraloivia antioksidantteja, kuten C-vitamiinia ja E-vitamiinia. Kaikki Rimitan ihonhoitotuotteet ovat antioksidanttipitoisia – siitä pitävät huolta niiden sisältämät arvokkaat luonnon antimet, kuten tyrni, ruusujuuri ja arganpuun hedelmien siemenistä puristettu öljy.

4. HYÖDYNNÄ SINISEN VALON SUODATTIMIA JA VÄHENNÄ NÄYTÖN KIRKKAUTTA. Sinisen valon haittoja voit pienentää myös käyttämällä näytönsuodattimia tai sinistä valoa suodattavia silmälasilinssejä.

Monet laitteet myös mahdollistavat valon säätämisen: vähentämällä näytön kirkkautta voit pienentää siniselle valolle altistumista.

5. TAUOTA TEKEMINEN – JA MUISTA HENGITTÄÄ. Ota säännöllisiä taukoja näytön tuijottamisesta. Pikkuruiset minitauot auttavat paitsi hermostoasi palautumaan rasituksista, suovat myös ihollesi pienen paussin sinivaloaltistukselta. Lepohetkien aikana voit vaikkapa hengittää syvään ja ilahduttaa ihoasi RimitaOats  Facial Mist -kasvosuihkeen kosteuttavalla vaikutuksella.

Heitä hellät hyvästit sinisen valon haitoille ja osta RimitaOats -kasvosuihke omaksesi tästä

Rimita Green facial mist
RimitaOats Kasvosuihke – 100 ml
Lue lisää meidän tuotteista
Tarjoukset ja uutuudet

Tilaa Rimitan uutiskirje

Saat 10% alennuskoodin sähköpostiisi

[]