Skip to content

Miksi ihon kosteudesta kannattaa huolehtia?

Kasvojen ihon kosteutus vaikuttaa merkittävästi ihon terveyteen ja kauneuteen. Voidaan jopa sanoa, että kasvojen ihon säännöllinen kosteutus on avain hehkuvan kauniiseen ja hyvinvoivaan ihoon. Iho on ihmiskehon suurin elin ja ensimmäinen suojamme ympäristön vaikutteita vastaan. Siksi siitä onkin tärkeää pitää hyvää huolta myös säännöllisen kosteuttamisen avulla.

Ihon kosteuttamisen hyödyt

Kunnollisesta kosteuttamisesta on kosolti hyötyä, koska se auttaa ihoa luonnollisten toimintojensa ylläpitämisessä.

Kosteustasapainon tukeminen. Ensinnäkin kosteuttaminen auttaa säilyttämään ihon optimaalisen kosteustasapainon. Tämän seurauksena hyvin kosteutettu iho näyttää terveeltä ja elinvoimaiselta.

Luonnollisen suojakerroksen vaaliminen. Kosteutus auttaa myös vahvistamaan ihon luonnollista suojakerrosta, joka estää kosteuden haihtumista ja suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten ilmansaasteilta.
Myös säätilojen ääriolosuhteet tai kuiva sisäilma laittavat hipiämme kovalle koetukselle. Ihon sopeutumista lämpötilojen ja kosteusolosuhteiden muutoksiin voi onneksi kuitenkin helpottaa. Janoisen ihon supersankariksi tituleeratun, superkosteuttavan RimitaOats-kasvosuihkeen yhtenä tähtiainesosana taituroi Suomen Lapin ankarissa olosuhteissa kasvanut ruusujuuri, joka adaptogeenina auttaa ihoa sopeutumaan myös äärimmäisiin olosuhteisiin.

Ihon elastisuuden parantaminen. Ihon elastisuudella tarkoitetaan kykyä venyä ja palautua takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Nuorella iällä iho on luonnostaan kimmoisampi, mutta vuosien vieriessä sen elastisuus vähenee. Ihon kosteustasapainon ylläpitäminen on avainasemassa ihon elastisuuden säilyttämisessä. Kun iho on riittävän kosteutettu, se pysyy pehmeänä, joustavana ja kimmoisana.

Kuiva tai elämänkokemusta kartuttanut iho ei siis ole kovin kimmoisa: elastisuuden edellytyksenä on riittävä kosteutus. Kosteutus auttaa ylläpitämään ihon joustavuutta, mikä osaltaan auttaa taistelemaan rinta rottingilla ryppyjä ja juonteita vastaan. Superkosteuttavan RimitaOats-kasvosuihkeen sisältämä ruusujuuri laittaa puhtinsa peliin myös tällä saralla: ruusujuuressa on runsaasti antioksidantteja, kuten flavonoideja, fenolisia yhdisteitä ja C-vitamiinia. Nämä antioksidantit auttavat neutraloimaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, jotka voivat johtaa ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen, kuten ryppyjen ja juonteiden muodostumiseen.

Ihon uudistumisen tukeminen. Kunnollinen kosteutus edistää solujen uusiutumista ja auttaa ihoa pysymään terveenä ja nuorekkaana.

Ihon tulehdusten ja ärsytyksen vähentäminen. Huolellinen ja säännöllisesti tehty kosteutus auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja vähentämään tulehduksia. Tehokosteuttajana tunnetussa RimitaOats-kasvosuihkeessa ruusujuuren kaverina tulehduksia taltuttaa kauraksylitoli, joka rauhoittaa ihoa ja auttaa säätelemään sen mikrobiston tasapainoa.

Hyödyksi ihon kauneudelle: Säännöllisesti kosteuttamalla ihon pinnasta saa tasaisemman ja kuulaamman näköisen. Hyvin kosteutettu iho säilyttää myös kimmoisuutensa ja näyttää heleämmältä, terveemmältä ja elinvoimaisemmalta.

Kuiva iho kaipaa sisäistä ja ulkoista kosteutusta

Vanhan viisauden mukaan iho on kuiva silloin, kun kehokin on kuiva. Ihon kosteuttaminen alkaa siis riittävästä nesteytyksestä. Juo päivässä vähintään 1,5 litraa vettä tai mietoa yrttiteetä.

Kuiva iho kaipaa myös öljyämistä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin: hyvää rasvaa ei todellakaan kannata pelätä! Sisäisesti nautituna ihoa ilahduttavat erityisesti kylmäpuristetut kasviöljyt aina hamppuöljystä camelinaöljyyn. Ulkoisesti yksi parhaista ihoöljyistä on ihonhoidon monitaiturikiksikin tituleerattu argan, josta voit lukea lisää tästä.

Kasvosuihkeesta lisätehoa ihon kosteuttamiseen

Erittäin tehokas tapa varmistaa ihon riittävä kosteutus on mahduttaa laadukas kasvosuihke osaksi jokapäivästä ihonhoitorutiinia. Superkosteuttajien ykköskaartiin kuuluva RimitaOats Facial Mist -kasvosuihke on erinomainen valinta tähän tarpeeseen: se sopii mitä mainioimmin käytettäväksi kasvoveden tapaan aamuin illoin ihonpuhdistuksen jälkeen.

Tarvittaessa lisäbuustia kosteutukseen saa suihkaisemalla RimitaOats-kasvosuihketta kasvoilleen pitkin päivää. Rimitan kasvosuihke ei sottaa meikkiä vaan imeytyy tehokkaasti sen läpi ainesosiensa pienen molekyylikoon ansiosta. Ylellisen tuntuinen supersuihke kosteuttaakin kasvojen ihon tehokkaasti esimerkiksi ilmastoiduissa tiloissa työskennellessä, matkustelun tiimellyksessä, näyttöpäätteen hohkatessa, treenien jälkeen – tai milloin ikinä lisäkosteutuksen tarve pääseekään yllättämään.

Ihoa rauhoittavasta ja mieltä virkistävästä vaikutuksestaan kehuja kahminut RimitaOats-kasvosuihke on kätevä tapa kosteuttaa ihoa tehokkaasti milloin ja missä tahansa. Sen superkosteuttavan vaikutuksen takana ovat hyaluronihappo, glyseroli, ruusujuuri ja kauraksylitoli, jotka yhdessä työskentelevät uutterasti ihon ihanteellisen kosteuden puolesta. Tee konkreettinen teko ihosi optimaalisen kosteutuksen eteen ja valitse hipiäsi hyväksi RimitaOats-kasvosuihke.

Rimita Green facial mist
RimitaOats Kasvosuihke 100ml
Lue lisää meidän tuotteista
Tarjoukset ja uutuudet

Tilaa Rimitan uutiskirje

Saat 10% alennuskoodin sähköpostiisi

[]