Skip to content

Miksi on tärkeää siirtyä synteettisistä tuoksuista luonnollisiin?

Tiesitkö, että synteettiset parfyymit voivat sisältää monia allergisoivia ja ympäristöllekin haitallisia aineita kuten formaldehydiä? Luonnolliset tuoksut ovatkin paljon parempi valinta sekä ihmisen että ympäristön kannalta.

Tuoksut ovat ihana asia. Ne hellivät hajuaistimme, sulostuttavat elämäämme ja voivat toden totta nostaa mielen arjen yläpuolelle. Tuoksut vaikuttavat monella tasolla: ne voivat toimia viesteinä, kuvastaa persoonallisuuttamme, herättää muistoja, kohottaa tunnelmaa ja vaikuttaa tunteisiimme.

Ei olekaan lainkaan yhdentekevää, millainen tuoksu parfyymipullosta lehahtaa. Hyvin merkityksellistä on myös se, onko ilmaan leijaileva tuoksu synteettinen vai luonnollinen.

Formaldehydi: yksi synteettisten tuoksujen varjopuolista

Synteettiset tuoksut saattavat sisältää monia ihmiselle ja ympäristölle haitallisia ainesosia, joista yksi tunnetuimmista on formaldehydi. Formaldehydi eli metanaali (CH2O) on voimakashajuinen kaasu, joka saattaa saada immuunijärjestelmän reagoimaan jo ensimmäisellä altistumiskerralla.
Tutkimusten mukaan toistuva altistuminen formaldehydille ärsyttää etenkin silmiä ja nenää ja aiheuttaa sekä päänsärkyä että allergista ihottumaa. Suurina pitoisuuksina formaldehydistä on selkeää haittaa myös hengitysteille; pahimmillaan se voi aiheuttaa astman kaltaisia oireita.
Eläinkokeiden perusteella tiedetään, että formaldehydi saa rotat sairastumaan nenäsyöpään. Siksi formaldehydi onkin luokiteltu mahdolliseksi syöpää aiheuttavaksi aineeksi myös ihmisillä.

Synteettiset tuoksut saattavat allergisoida

Synteettiset tuoksut eivät todellakaan ole optimaalinen valinta allergiaherkille ihmisille. Koska synteettiset tuoksut sisältävät usein jopa satoja erilaisia kemikaaleja, saattaa niille altistuminen laukaista allergisen reaktion.  Synteettisten tuoksujen tiedetään aiheuttavan osalla ihmisistä esimerkiksi ihottumaa, punoitusta ja jopa hengitysvaikeuksia.

Kemikaalipaljouden lisäksi synteettisten tuoksujen allergisoivuutta lisää se, että monet niiden ainesosista ovat täysin keinotekoisia eikä niitä esiinny luonnossa. Ihmiskehon tiedetään reagoivan voimakkaammin keinotekoisiin aineisiin, jotka ovat elimistömme näkökulmasta “luonnottomia” eikä niihin ole evoluution kuluessa ollut mahdollista sopeutua.
Yleensä synteettisten tuoksujen koostumus on myös luonnollisia tuoksuja merkittävästi monimutkaisempi ja sen myötä kehollemme kimurantimpi. Myös tämä on omiaan lisäämään allergisten reaktioiden riskiä.

Luonnollisten tuoksujen edut terveyden ja ympäristön kannalta

Toisin kuin synteettiset tuoksut, luonnolliset tuoksut valmistetaan luonnon raaka-aineista, kuten kasveista, kukista ja hedelmistä. Ne eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, kuten formaldehydiä, eivätkä siksi yleensä aiheuta yhtä voimakkaita allergisia reaktioita kuin synteettiset vastineensa.

Luonnolliset tuoksut ovat myös parempi valinta ympäristön kannalta: ne kuormittavat luontoa synteettisiä tuoksuja vähemmän

Fleurs de Bach -tuoksut ovat luonnollisten tuoksujen aatelia

Fleurs de Bach -sarjan hajuvedet ja parfyymit ovat uraauurtavia tuoksuja: niissä on yhdistetty ensimmäisenä maailmassa Bachin kuuluisat kukkatipat ja aromaterapeuttisesti vaikuttavat eteeriset öljyt. Näin on saatu aikaa kimara ainutlaatuisia tuoksuja, jotka tukevat tunne-elämän tasapainoa ja hemmotellen hoitavat ihmistä monella tasolla.

Fleurs de Bach -tuoksut tukevat lempeästi tunne-elämän tasapainoa

Fleurs de Bach -sarjan hajuvesissä ja parfyymeissä yhdistyvät aromaterapian avut ja Bachin lempeästi hoitava kukkaterapia. Näissä tuotteissa kyse on paljon muustakin kuin viehättävistä tuoksuista.

Bachin kukkatipat tasapainottavat ja harmonisoivat mieltä ja tunteita. Niitä käytetään hoitamaan lempeästi ja luonnollisesti erilaisia henkisiä ja emotionaalisia haasteita.

Aromaterapian toiminta puolestaan perustuu kehomme kykyyn hyödyntää eteeristen öljyjen eli kasviainesosien haihtuvia tuoksumolekyylejä. Aromaterapiassa eteeristen öljyjen ainesosat päätyvät kehomme käyttöön sekä ihon että hajureseptoreiden kautta ja sieltä ne vaikuttavat keskushermostoon ja koko muuhunkin elimistöömme. Aromaterapiassa hyödynnetään siis tuoksujen välityksellä kasvien hoitavaa voimaa.

Fleurs de Bach -sarjan hajuvesissä ja parfyymeissä kasveista tislatut eteeriset eli aromaterapeuttiset öljyt tukevat ja korostavat kukkaterapian vaikutuksia. Lopputuloksena on sarja ainutlaatuisia tuoksuja, jotka eivät ainoastaan houkuttele aisteja, vaan tukevat tunne-elämää lisäten käyttäjissään mm. rauhaa, iloa, itsevarmuutta ja tasapainoa.

Fleurs de Bach -tuoksut ovat siis paljon enemmän kuin hurmaava tuoksuelämys: ne ovat varsin viehättävä työkalu oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Luonnon hoitava voima on ihmeellinen!

Testaa Fleurs de Bach -tuoksuja, niin huomaat niiden vaikutuksen oman hyvinvointisi tukena! Löydät niitä tästä linkistä

Lue lisää meidän tuotteista
Tarjoukset ja uutuudet

Tilaa Rimitan uutiskirje

Saat 10% alennuskoodin sähköpostiisi

[]