Skip to content

Rimita Greenin tuotteiden suosio kasvaa myös Japanissa

Rimita Greenin luonnonkosmetiikkatuotteet ovat jo kahden vuoden ajan valloittaneet japanilaisten sydämiä ja ostoskoreja. Saksan ja Ruotsin lisäksi Japani on vientimarkkina, johon Rimita Greenillä halutaan laittaa paljon paukkuja.


– Keskitymme Suomen lisäksi noihin muutamaan maahan – emme siis yritäkään valloittaa koko maailmaa, Rimita Greenin Minna Uusitalo toteaa.

Ensimmäisen vienninedistämismatkan Rimita Greenin Minna ja Riku-Pekka tekivät Japaniin tammikuussa 2020, juuri ennen koronapandemian alkamista. Silloin Rimita Green osallistui Pohjanmaalta Japaniin -hankkeeseen, joka auttoi vientivalmiuksia parantamalla pohjalaisia pk-yrityksiä pääsemään Japanin markkinoille.

Tuolla matkalla rimitalaisille tuli yllätyksenä se, että vaikka japanilaiset arvostavatkin puhtautta, luonnonkosmetiikka ei ollut siellä vielä kovin iso juttu – tuotteiden puhtaus tuntui merkitsevän japanilaisille enemmän kliinisyyttä ja hygieenisyyttä kuin varsinaista luonnollisuutta. Rimita Greenin laadukkaisiin raaka-aineisiin, ylivertaiseen hinta-laatusuhteeseen ja erinomaiseen toiminnallisuuteen luottavat tuotteet otettiin kuitenkin Japanissa erittäin hyvin vastaan. Jos ensimmäisen Japanin-matkan tuloksena tuotesarjalle löytyi maahantuoja, jonka kanssa syntyi yhteinen ymmärrys ja yhteiset tavoitteet Rimita Greenin tuotteiden tulevien menestysmahdollisuuksien tiimoilta.

Mainetta niitti heti tuoreeltaan etenkin RimitaTriple-puhdistusvaahto, jonka japanilainen Green Cosmetics -blogi valitsi vuoden parhaaksi puhdistustuotteeksi.

Rimita Green Japanissa 2
Green Cosmetics valitsi RimitaTriple puhdistusvaahdon vuoden puhdistustuotteeksi.
Japanilaiset arvostavat suomalaisia tuotteita

Rimita Greenin Minna Uusitalon mielestä tuotteiden suomalaisuus on Japanissa ehdoton etu: maallamme on hyvä maine ja japanilaiset arvostavat Suomea monesta syystä. Esimerkiksi Suomen puhdas luonto, tilallinen avaruus ja rauhallisuus puhuttelevat. Suomalaisten tuotteiden arvostusta ovat lisänneet myös yksittäiset yritykset, kuten Finnair, Marimekko ja Iittala, jotka ovat rohkeilla ponnistuksillaan kasvattaneet oman bisneksensä ohella myös Suomi-tietoutta.

Näennäisistä eroista huolimatta myös yhdistäviä tekijöitä löytyy: japanilaisessa ja suomalaisessa muotokielessä on havaittavissa selkeyttä ja harmonisuutta. Niin japanilaiset kuin suomalaisetkin ovat melkoisen suorituskeskeistä sakkia, jolle saunassa tai kylpylässä rentoutuminen ja hiljentyminen on tärkeää.


Pandemian jälkeen uuteen nousuun

Koronapandemia toi hetkellisiä haasteita myös Rimita Greenin vientiponnistuksiin mutta onneksi jo syksystä 2021 lähtien Japanikin alkoi taas avautua – sen myötä myös Rimita Greenin tuotteet olivat heti esillä isojen japanilaistavaratalojen pop up – tempauksissa.

Toukokuussa 2022 rimitalaiset tekivät toisen vienninedistämismatkan Japaniin päätarkoituksenaan löytää tuotteilleen jakelijoita. Vastaanotto oli jälleen todella positiivinen ja etenkin Rimita Oats -tuotteet innostivat ihmisiä: uuden tuotelinjan kehuttiin jopa nostavan koko yrityksen “ihan uudelle tasolle”.

Rimita Oats – tuotteet saivat kehuja etenkin toiminnallisuutensa ansiosta. Vaikka öljymäiset tuotteet eivät yleensä sovikaan japanilaiselle iholle, Rimita Oats -tuotteet tekevät poikkeuksen erityisine koostumuksineen ja laadukkaine raaka-aineineen.

Saunomiseen keskittyvä japanilainen Avanto-blogi suorastaan hurahti Rimita Oats -tuotteisiin – erityisen vaikutuksen bloggaajaan teki niiden ihoa pehmentävä vaikutus sekä Rimitan tuotteissa käytetty superravitseva tyrni.

RimitaOats cleansing oil
RimitaOats suihkuöljy ja kasvojenpuhdistusöljy ihastuttivat Japanissa

Sydämellisiä kohtaamisia asiakaskäynneillä

Rimita Greenin Japanin-taipale on täynnä pienempiä ja isompia onnistumisia. Siksi yritys katsookin luottavaisena tulevaisuuteen ja Japanin-kaupalle onkin tehty kunnianhimoiset tulevaisuudensuunnitelmat. Nyt meneillään ovat neuvottelut kahden jakelijaehdokkaan kanssa, jotta jälleenmyyjien määrää ja myynnillistä volyymia saataisiin kasvatettua entisestään. Juhannuksen seutuvilla Rimita Greenin tuotteet ovat esillä pop up -henkisesti Hyvää matkaa -show roomissa Tokion Omotesandon alueella.

Aivan pulmatonta kaupankäynti merten taa ei tokikaan ole ollut: hommia hidastaneen ja hankaloittaneen pandemia-ajan lisäksi kieleen ja kulttuurieroihin liittyvät asiat ovat välillä aiheuttaneet päänvaivaa. Kaikesta on kuitenkin selvitty, tulkkejakin hyödyntäen ja japanilaiseen kulttuuriin tutustuen.

– Japanin markkina on todella kilpailtu, ehkäpä kilpaillun koko maailmassa; tuotteiden tarjonta on valtavaa, Minna Uusitalo kertoo.

Hän tietää kaikkien vientiprojektien olevan pitkäaikaisia ja edellyttävän isoja panostuksia sekä Suomessa että kohdemaassa. Olennaista on löytää oikeat ihmiset tuotteiden ilosanoman levittämiseen: paikallisen maahantuojan kanssa pitää olla yhteinen tavoite ja tahtotila. Japaninkin suhteen pullat ovat hyvin uunissa: vienninedistämismatkojen tuloksena Rimita Greenille on löytynyt useampiakin yhteistyökumppaneita, joiden kanssa ajetaan samat arvot ja soitetaan muutenkin samaa säveltä. 

Rimita Greenille on antanut puhtia ja uskoa japanilaisten yhteistyökumppanin ponteva toteamus: “jos te pärjäätte täällä, te pärjäätte missä vaan!”

Ja oikein hyvältähän pärjääminen näyttää: päivä päivältä tuotteet kasvattavat tunnettuuttaan ja myyntiään myös Japanissa.

Lue lisää meidän tuotteista
Tarjoukset ja uutuudet

Tilaa Rimitan uutiskirje

Saat 10% alennuskoodin sähköpostiisi

[]